Training

Neem de regie terug

Onze training effectief leiderschap geeft je positieve energie en zelfinzicht. Je werkt aan de ontwikkeling van je zelfbewustzijn, krijgt handvatten om je eigen koers te bepalen en leert hoe je controle kunt krijgen over je eigen leven. De training helpt je om meer vanuit jezelf te leven en laat je inzien waar je voor staat. Het brengt je terug naar je intrinsieke motivatie. ‘Ervaren’ en ‘doen’ staan tijdens deze training centraal.

Je krijgt zowel theorielessen als praktijklessen. De lessen zijn o.a. opgebouwd uit: wekelijkse groepssessies, individuele verdieping (zoals persoonlijke coaching), het bedenken en uitwerken van een persoonlijk ontwikkelplan en aansluitende opdrachten & oefeningen die je samen of alleen kunt oppakken.

De training beoogt de volgende doelstellingen:

Inzicht +

Je leert naar jezelf te kijken en bewust keuzes te maken die voor jou werken. Je bouwt meer zelfvertrouwen op en pakt een voor jou authentieke en effectieve grondhouding. Je groeit als persoon en komt in je kracht te staan.

Weerstand ombuigen +

Weerstand hoort bij elke verandering. Je leert je onzekerheid en emoties te controleren waardoor je anders met weerstand en teleurstelling kunt omgaan. Weerstand kun je voortaan ombuigen in iets positiefs.

Keuzes maken die voor je werken +

Je leert de verkregen inzichten en handvatten in de training te vertalen naar concrete acties en afspraken. Je kunt keuzes maken die voor je werken en constructief zijn.

Eigenaarschap +

Je wordt je bewust van je eigen verantwoordelijkheid en je vergroot je mate van zelfredzaamheid. Je krijgt controle over je eigen leven en kunt zelfstandig en in vrijheid deelnemen aan de maatschappij.

Bepaal zelf wie je wilt zijn.

Dit ben ik

 

Je ontwikkelt een positief en krachtig perspectief van je identiteit, het laat mogelijkheden en kansen zien, jouw kwaliteiten, talenten & drijfveren. Met als belangrijkste resultaat ‘zelfacceptatie’.

 

Mijn gereedschap

 

Je ontwikkelt een positief beeld van je eigen potentieel en leert hierop te anticiperen. Je vergroot je assertiviteit, zelfreflectie en eigenaarschap. Je ervaart om vanuit kracht het verschil te maken en waarde te leveren. Je groeit.

 

De ander & ik

 

Je krijgt handvatten & technieken voor effectieve communicatie om zo binnen de eigen invloedssfeer positieve verandering te realiseren. De focus ligt onder andere op je eigen houding, gedrag en het effect hiervan op een ander.

 

Lonkend perspectief

 

Je ervaart het hier-en-nu en leert te leven vanuit een gewenste levenshouding. Je creëert een gevoel van kracht en geloof dat je op eigen benen kunt staan en je eigen toekomst vorm kunt geven.