Ondersteuning

“Pherenike helpt je om in je kracht te komen en weer succesvol in het leven te staan zonder je verslaving”

Onze ondersteuning is gebaseerd op een veilige omgeving, verbinding, groei en zelfstandigheid. Samen bepalen we het juiste pad en tempo, jij hebt de regie. Jouw persoonlijke situatie, behoeftes en uitdagingen bepalen de invulling van het traject. Wij geloven daarbij in je unieke persoonlijkheid, je innerlijke kracht en je vermogen om te veranderen.

Elk traject begint met rust en stabiliteit zodat we vanuit een stevige basis verder kunnen bouwen aan motivatie, vertrouwen en zelfredzaamheid. Onderweg kom je uiteenlopende uitdagingen tegen. Al deze uitdagingen zijn waardevol en dragen bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk bereik je op eigen kracht de gewenste bestemming – een betekenisvol, vrij en vitaal leven met toekomstperspectief.

Onze benadering

Wonen

Pherenike biedt een prettige en veilige leefomgeving voor verder herstel.

Bij ons word je omarmt door een gemeenschap van gemotiveerde bondgenoten die net als jij aan hun herstel werken.

 

- meer -

Begeleiding

Samen onderzoeken we wat het beste traject voor je is en steunen je
bij alles wat je daarbij tegenkomt. 

We gaan hierbij uit van wat je wél kan en stimuleren je om zoveel mogelijk zelf te doen. 

 

- meer -

Training

Onze training effectief leiderschap geeft je positieve energie en zelfinzicht. Je werkt aan de ontwikkeling van je zelfbewustzijn, krijgt handvatten om je eigen koers te bepalen en leert hoe je controle kunt krijgen over je eigen leven.

 

- meer -

Dagbesteding

Onze dagbesteding bestaat uit een activiteitenprogramma onder leiding van professionals. Dit programma geeft je structuur en vult je dag zinvol. Het is een belangrijke stap op weg naar een nieuw begin.

 

- meer -

12-stappen

Het Minnesota Model is een succesvol behandelprogramma voor verslaafden dat gebaseerd is op 12-stappen. Het unieke van deze behandeling is dat het een gedrags-therapeutische en ervaringsgerichte benadering combineert.

 

- meer -

Voor wie?

Wil je verder werken aan herstel van verslaving? Dan kunnen wij je helpen. Je kunt bij ons terecht als je een klinische 12-stappen behandeling hebt afgerond of als je van plan bent om een 12-stappen dagbehandeling te gaan volgen. Voor ieder persoonlijk verhaal bieden we ondersteuning op maat. Hierbij houd je zelf de regie. Of je nu rust, een veilige plek of (werk)begeleiding zoekt, we bieden het allemaal.

Voor wie?

Samen zoeken we naar het juiste pad voor een fijn leven zonder verslaving. Sta open voor hulp en gun jezelf een nieuw begin met perspectief. Dan ben je straks weer zelfredzaam en maak je deel uit van de maatschappij. Het gaat om jouw leven. Ga voor een betekenisvol leven!

Waar?

Op 4 locaties in Den Haag bieden we 24 woonplekken aan. Het is belangrijk dat jij je hier goed en veilig voelt. De keuze voor een locatie hangt af van jouw specifieke behoeftes en de indicatie die je ontvangt van jouw gemeente; begeleid of beschermd wonen. Je hebt een eigen plek en de gezamenlijke woonruimtes deel je met de andere bewoners. Alle woningen hebben een centrale ligging in de stad en zijn goed bereikbaar.

Waar?

Op alle locaties is dagelijkse toezicht en zijn onze professionals 24/7 beschikbaar om moeilijke momenten samen te overwinnen. De medebewoners zijn daarin ook een grote steun.

Hoe werkt het?

Wij geloven in de heilzame werking van stabiliteit, motivatie en verbinding. Herstellen doe je niet alleen. Je woont samen met personen die in dezelfde situatie zitten en ook herstellende zijn. Dit geeft een band en biedt steun. De excursies, beweging, mindfulness, workshops, bijeenkomsten en groepssessies dragen bij aan je herstel en beïnvloeden je lichaam en geest positief.

Hoe werkt het?

Vanuit onze holistische visie is de mens één geheel. Wij bieden daarom een totaalpakket met aandacht voor zowel voeding, mentale gezondheid, beweging, gedrag en creativiteit. Met behulp van onze groepstherapie leren we je omgaan met depressie, angst, verlies, trauma en stress door verslaving. Het uitwisselen van ervaringen in groepsverband bevordert daarnaast begrip en zelfvertrouwen, wat bijdraagt aan je herstel. Jouw eigen regie staat hierbij altijd centraal. Wij geven je de praktische handvatten voor een nuchter en zelfstandig leven.

Door regelmatig 12-stappen bijeenkomsten bij te wonen en actief te werken aan het programma met behulp van een sponsor verhoog je jouw succes en verlaag je de kans op terugval. Het 12-stappen programma is daarom een voorwaarde om deel te nemen aan het Pherenike programma.

Belangstelling?

Onze persoonlijk begeleiders gaan graag met je in gesprek – wie ben je, wat wil je en wat verwacht je van ons? Wij leggen vervolgens uit wat we voor je kunnen betekenen. Na je aanmelding volgt een intakeprocedure waarin algemene informatie wordt verzameld en we gezamenlijk het beste behandelprogramma voor je bepalen.

Belangstelling?

Ons team bestaat uit professionals met veel ervaring in de verslavingszorg. Aangezien bijna al onze medewerkers zelf door herstel zijn gegaan of honderden mensen hebben behandeld die hetzelfde hebben meegemaakt, kun je er zeker van zijn dat ze alles al eens eerder hebben gehoord en nergens van opkijken.

Gun jezelf blijvend herstel en meld je aan.

Je kunt eventueel een indicatie of beschikking aanvragen via de website van de gemeente waar je woont, daar vind je alle informatie over de Wmo-zorg.

Plek voor mij?

Goed dat je hulp zoekt! Samen overwinnen we jouw verslaving. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een woonplek? Neem dan contact met ons op en deel je vragen en zorgen. Samen kijken we naar mogelijkheden, je staat er niet alleen voor. Neem de regie over je leven weer in eigen handen en meld je aan.

Aanmelden

Wie betaalt?

Heb jij een indicatie of beschikking met recht op ondersteuning? Dan betaalt de overheid voor je. Ben je 18 jaar of ouder betaal je soms een gedeelte van de kosten zelf, de zgn. eigen bijdrage. Deze bijdrage hangt af van je leeftijd, woonplek, inkomen en je behoeftes en wordt bepaald door het CAK.

Wie betaalt?

Wat is een indicatie of beschikking?
In een indicatie of beschikking staat beschreven op hoeveel uren en/of op welke ondersteuning iemand recht heeft. De Wmo-zorg wordt geregeld en betaald door de gemeente. Een beschikking krijg je voor een bepaalde periode.

 

Als je bij ons komt wonen moet je mogelijk huur betalen. Dat hangt af van de woonvorm waarvoor je kiest. In geval van beschermd wonen zijn de woonkosten meegenomen in de beschikking en betaal je een eigen bijdrage aan het CAK. In andere gevallen stellen we samen met jou een huurovereenkomst op.