Wonen

Een veilige omgeving

Wat doe je na je behandeling in een kliniek? Als je clean naar huis gaat liggen er oude gewoontes en contacten op de loer, de verleiding kan daardoor erg groot zijn om in oude gebruiken terug te vallen. Gun jezelf een overgangsperiode bij ons om je herstel te stabiliseren. Je verblijft tijdelijk in een prettige en veilige omgeving waar je verder kunt werken aan je herstel. Je wordt hier omarmt door gelijke bewoners die in eenzelfde situatie zitten als jij en net zo gemotiveerd zijn om een verslavingsvrij leven op te bouwen.

Tijdens je verblijf word je intensief begeleid. Je ervaart opnieuw je innerlijke kracht waardoor je blijvend kunt herstellen en daadwerkelijk een nieuw leven kunt opbouwen. De structuur, de sociale gemeenschap en ons gevarieerde programma dragen bij aan een nieuwe leefstijl en een toekomstperspectief. Het leven kan zoveel mooier zijn zonder verdovende middelen.

Begeleid wonen +

Begeleid wonen is erop gericht dat je in een korte periode leert om zelfstandig te wonen. In de meeste gevallen betaal je huur en ontvang je op afgesproken tijden begeleiding. Je kunt hier ook terecht met psycho-sociale problemen. Zolang je begeleiding nodig hebt is de woonruimte beschikbaar.

Beschermd wonen +

Heb je naast je verslaving ook te maken met psychische klachten? Bij beschermd wonen bieden we intensievere ondersteuning met 24-uurs toezicht.

Beschermd wonen is landelijk toegankelijk. Dit betekent dat iemand ook een beschikking kan aanvragen in een andere woonplaats als iemand denkt daar beter op zijn plaats te zijn (bijvoorbeeld omdat de eigen woonomgeving niet veilig is voor het herstel).

Maak van ons huis jouw thuis.