Jouw reis

“Jouw reis is een persoonlijke ontdekkingstocht & een investering in jezelf”

Stap A heb je gezet – je hebt de staat van nuchterheid behaald bij de kliniek – nu is het tijd voor stap B – een avontuur waar je jezelf tegen gaat komen.

Met een vervolgstap in ons safehouse ga je dit avontuur aan en zullen inzichten bijdragen aan persoonlijke groei en (zelf)vertrouwen. We nemen je mee op reis naar binnen, waarbij je opzoek gaat naar je drijfveren, talenten, behoeftes en grenzen, wie je echt bent en wilt zijn. We helpen je om het juiste pad te bewandelen en stimuleren je om weer controle te krijgen over je eigen leven.

Het traject

Het dagelijks leven

Nuchterheid en blijvend herstel hangt af van structuur, routines en regels. Dit houdt invloeden van buitenaf weg en vermindert negatieve gevoelens die terugval kunnen veroorzaken. Het dagelijks leven in een nuchter leven vereist dus een specifiek programma. Pherenike stimuleert routines die belangrijk zijn voor de behandeling, zowel voor de verslaving als voor andere psychische aandoeningen. waaronder o.a. het samenwonen en de activiteiten die lichaam en geest positief beïnvloeden. Alles o.b.v. professionals.

Meer

De toekomst

Ook voor jou is er een mooi en gelukkig leven weggelegd. Het leven kan zoveel mooier zijn zonder alcohol en/of drugs. Wij helpen je dit leven op te bouwen, een leven waarin jij op je best bent. Jouw succes en toekomst staan daarbij centraal. Samen zorgen we ervoor dat je vanuit een positief zelfbeeld de controle terugkrijgt over je leven en je weer vreugde en geluk ervaart zonder afhankelijkheid. Zie het als een persoonlijke reis naar een nieuw begin waar je nuchter en zelfstandig kunt meedraaien in de maatschappij.

Meer

Ons succespercentage

Een traject bij Pherenike heeft een bovengemiddeld succespercentage. Dit is een belangrijke factor bij de keuze voor een safehouse. Volledige onthouding proberen te bewaren na verslaving is pittig vanwege de biologische componenten van chemische afhankelijkheid. Onze toewijding en betrokkenheid dragen bij aan het succes, net als ons totaalpakket aan ondersteuning en de verblijfsperiode. Des te langer je bij ons blijft, des te hoger is het succespercentage. een verblijf van 9 – 12 maanden blijkt in de meeste gevallen ideaal.

Meer

Het traject bestaat uit 3 profielen:

Starter

Zodra je bij ons bent ingestroomd bepalen we gezamenlijk het vervolg van jouw herstel. De invulling stemmen we af op jouw persoonlijke behoeften. We begeleiden je om vanuit een positief perspectief naar dit avontuur te kijken.

Gevorderd

De gevorderde fase vraagt om een actieve instelling waarin jij je openstelt en eigenaarschap toont. We dagen je uit om bewuste keuzes te maken ten behoeve van een blijvend herstel. Je zelfkennis en vertrouwen neemt toe.

Expert

Zodra je stevig in je kracht staat en je voldoende vertrouwen hebt stimuleren we je om acties te ondernemen voor het leven na het programma. Deze acties zijn gericht op zelfredzaamheid: wonen, werk, relaties en sociaal netwerk.