Dagelijks leven

Geef structuur aan je dag

Nuchterheid en blijvend herstel hangt af van structuur, routines en regels. Dit houdt invloeden van buitenaf weg en vermindert negatieve gevoelens die terugval kunnen veroorzaken. Het dagelijks leven in een nuchter leven vereist dus een specifiek programma. Pherenike stimuleert routines die belangrijk zijn voor de behandeling, zowel voor de verslaving als voor andere psychische aandoeningen. waaronder o.a. het samenwonen en de activiteiten die lichaam en geest positief beïnvloeden. Alles o.b.v. professionals.

De nadruk ligt hierbij op zelfzorg, herstel en nuchterheid. Alle bewoners leren hoe ze gezond kunnen leven als voorbereiding op een nuchter en gelukkig leven.

Als bewoner moet je je houden aan de avondklok en het strikte bezoekersbeleid. Het programma kan van je verlangen dat je deelneemt aan diverse huisactiviteiten, workshops, trainingen of groepsactiviteiten en is actief werken aan het 12-stappenprogramma een essentieel onderdeel van het dagelijks leven. Je hebt de mogelijk om op pad te gaan voor (vrijwilligers)werk of school.