Minnesota Model

Stap voor stap

Het Minnesota Model is een succesvol behandelprogramma voor verslaafden dat gebaseerd is op 12-stappen. Het unieke van deze behandeling is dat het een gedrags-therapeutische en een ervaringsgerichte benadering combineert.

Het hoofddoel van het programma is blijvend herstel van verslaving en een verbeterde kwaliteit van leven. Dit doel wordt bereikt door de principes van de 12-stappenfilosofie toe te passen, waarbij contact met andere herstellende verslaafden en actief werken aan veranderingen in het dagelijkse gedrag, een cruciale rol spelen.

De methode houdt rekening met de complexe aard van verslavingen, die verschillende oorzaken kennen en alle aspecten van het leven en de persoon in kwestie (en diens omgeving) raken. Groepssessies werken daarbij uitzonderlijk goed bij verslavingen. Je herkent hier je eigen problemen, ziet de obstakels bij anderen en ziet hoe zij de verslaving stap voor stap overwinnen. Hierdoor besef je dat je zelf ook de kracht in je hebt om hetzelfde te doen en de verslaving achter je kunt laten.

Je ziet onze moderne kijk op het 12-stappen Minnesota Model op verschillende manieren terugkomen in onze ondersteuning. Zo kijken we vanuit gelijkwaardigheid naar jouw persoonlijke situatie, bieden we een veilige omgeving en richting we ons op een persoonlijke aanpak. Jij behoudt hierbij ten alle tijden de regie.

Een route met toekomstperspectief.